Kijk Digitaal: Hollands Hoop en Lekker Lokaal

De NCRV-gids zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvullingen bij. De oogst van week 6:

Eindelijk terug te kijken: Borgen

Vanaf 2010 smulden televisiekijkers van het Deense politieke drama Borgen, over de idealistische politica Birgitte Nyborg die premier werd. De derde en laatste reeks uit 2013 is vanaf 14 januari terug te kijken op NPOStart Plus. Hierin ziet de kijker een andere Birgitte. Ze heeft de politiek inmiddels verlaten en geeft nu succesvol lezingen. Haar vroegere partij heeft inmiddels een nieuwe leider en is een conservatievere richting ingeslagen. Dat laat Nyborg niet onberoerd en dus maakt ze een rigoureuze beslissing: ze keert terug in de politiek. Haar missie is voldoende medestanders te vinden en terug te komen in het parlement.

Lekker lokaal

De programma’s van 24Kitchen zijn, behalve op het digitale televisiekanaal, ook online te bekijken. Zo is onlangs op het web het tweede seizoen van Lekker lokaal van start gegaan. Daarin crosst Laura de Grave, schrijver van het Nederland kookboek, op een elektrische motor door Nederland om op zoek te gaan naar lokale producten en gerechten. Elke keer licht ze een provincie uit. Zo bezoekt Laura in Zuid-Holland Schiedam, waar ze de allerlekkerste oliebol van Nederland proeft en ontdekt wat de geheimen zijn van een goede tompouce. Regelmatig komt er een nieuwe aflevering van Lekker lokaal online. Bekijk deze en andere kookprogramma’s op 24kitchen.nl/video.

Veelgeprezen Nederlandse serie

Het doek gaat vallen voor Hollands Hoop: zondag gaat het derde en laatste seizoen van de veelgeprezen serie met onder meer Kim van Kooten en Marcel Hensema van start. In het tweede seizoen heeft forensisch psychiater Fokke de zieltogende boerengemeenschap omgetoverd tot een welvarende minimaatschappij, door een clandestiene wietcoöperatie te stichten. In het nieuwe seizoen krijgt hij te maken met concurrentie uit onverwachte hoek en met een vijandige overname van zijn imperium. Vanaf 9 februari is op NPOStart Plus wekelijks een nieuwe aflevering van Hollands Hoop in hd-kwaliteit vooruit te kijken. Seizoen 1 en 2 staan online op NPO start.

Opfriscursus van Jort

Vanaf zaterdag portretteert Jort Kelder oude, adellijke geslachten in Van oud geld, de dingen, die niet voorbij gaan. Hij brengt de levens in beeld van vier families die proberen hun bestaan vol eeuwenoude tradities in stand te houden. Wat dat voor tradities zijn, daar weet de presentator alles van. Zes seizoenen lang onderzocht hij in de reeks Hoe heurt ’t eigenlijk? ‘oud’ en ‘nieuw’ geld. Hij zocht veel van deze families toen al op in hun kastelen, op hun landgoederen en andere optrekjes. Alle afleveringen van Hoe heurt ’t eigenlijk? zijn hier te bekijken.

Dit en meer staat in de NCRV-gids van week 6. Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden