Kijk Digitaal: Stromboli en Alles in de hens

De NCRV-gids zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvulling en podcast bij. Dit is de oogst van week 4:

Marcel Hensema: Alles in de hens

Acteur Marcel Hensema is momenteel wekelijks te zien in De stamhouder. Naast zijn televisie- en filmwerk staat hij graag in het theater. In 2020 trad hij op met de autobiografische onemanshow Alles in de hens over een bijna-vijftiger die gaat wandelen om weer in contact te komen met zichzelf en de wereld om hem heen. De pandemie maakte zijn tour van korte duur, dus besloot hij de voorstelling op een inventieve manier om te vormen tot een gelijknamige onemanfilm. Daarin gaat hij letterlijk het gesprek met zichzelf aan. De persoonlijke, grappige en herkenbare film is terug te kijken op NPO Start.

Christelijk leven

De Nederlandse samenleving ontkerkelijkt al jaren. Hoe is het om dan streng christelijk te zijn? Dat onderzoekt journalist en podcastmaker Maarten Dallinga in podcast Niet van deze wereld. Voor Omroep Gelderland verdiepte hij zich met open blik maandenlang in de wereld van de reformatorische christenen in de Gelderse Biblebelt. Hij interviewde er 25 mensen en ging zelfs een weekend logeren bij een groot gezin. Het levert een intiem, eerlijk en genuanceerd verslag op van de subcultuur. Luister de vijfdelige podcastserie op gld.nl/podcasts/nietvandewereld of via de bekende platforms.

Elise Schaap in boekverfilming Saskia Noort

Elise Schaap is al een tijdje een van Nederlands meest gewilde actrices. Vorig jaar was ze te zien in maar liefst vier bioscoopfilms. Netflix brengt nu een van die films, Stromboli, uit. Het is een verfilming van het gelijknamige boek van Saskia Noort. Schaap speelt journalist Sara, die voor haar stukgelopen huwelijk vlucht naar het Italiaanse eiland Stromboli. Daar komt ze terecht bij een retraite onder leiding van goeroe Jens. Te midden van een internationaal gezelschap ziet ze daar haar verleden onder ogen. De film is geregisseerd door Michiel van Erp, die eerder onder andere Niemand in de stad maakte. Stromboli is vanaf 3 februari te zien op Netflix.

Dit en meer staat in de NCRV-gids van week 4. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. Een vraag? Mail naar kijkdigitaal@ncrvgids.nl.