Kijk Digitaal: The Continental en De club (waar niemand bij wil horen)

De NCRV-gids zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvulling en podcast bij. Dit is de oogst van week 37:

Serieuze zaken op leven en dood

Of de dit jaar uitgekomen John Wick: Chapter 4 de laatste film is over de legendarische huurmoordenaar is nog niet zeker, maar afscheid nemen van de fascinerende wereld hoeft sowieso nog niet. In 2024 verschijnt de spin-off -film Ballerina, maar eerst brengt de driedelige actieserie The Continental de kijker weer naar de gelijknamige hotelketen die neutraal terrein is voor de huurmoordenaars. Het verhaal speelt zich af in de jaren 70 en laat zien hoe Winston Scott de leiding krijgt over de New Yorkse vestiging van The Continental, die eerst nog gerund werd door Cormac (Mel Gibson). Start 22 september op Prime Video.

In de wachtkamer

Kinderen krijgen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. In de Vlaamse tragikomische serie De club (waar niemand bij wil horen) raken drie stellen bevriend nadat ze elkaar hebben ontmoet in de wachtkamer van een ivf-kliniek. Lies Visschedijk (Soof) speelt een fertiliteitsarts in de tragikomische serie. Voor het verhaal werd geput uit eigen ervaringen: een van de scenaristen, Leander Verdievel, raakte zelf onvruchtbaar na een ingrijpende reeks kankerbehandelingen. Over zijn strijd tegen kanker schreef hij eerder de serie Gevoel voor tumor. Vanaf. 7 september is deze serie met een lach en een traan te zien op Prime Video.

De docu die toch wel afkwam

Programmamaker Frans Bromet is al jaren erg productief. Eerder dit jaar kwam zijn documentaireserie Hoe word ik Joods? uit en 20 september begint de documentaireserie Met Bromet naar hondencursus op NPO 3. Toch lukt niet alles wat hij probeert te maken meteen. Eind jaren 70 werkte hij aan een film over Holocaustoverlever en kunstschilder Sieg Maandag. De film kwam er niet door een conflict met de producent. In 2013 besloot hij het project toch af te maken. Hij maakte de documentaire De film die nooit afkwam met oud en nieuw filmmateriaal.

Dit en meer staat in de NCRV-gids van week 37. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. Een vraag? Mail naar kijkdigitaal@ncrvgids.nl.