Kijk Digitaal: Vrij land en George Michael

De NCRV-gids zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvulling en podcast bij. Dit is de oogst van week 49:

De taboes rond therapie

Weinig is zo privé als een therapiesessie; een gesprek achter gesloten deuren tussen cliënt en behandelaar. In die setting zijn trauma’s, fobieën, depressies en verslavingen bespreekbaar. In de nieuwe serie Therapie kijken onbemensde camera’s mee met de sessies tussen anoniem gemaakte cliënten en hun behandelaars. Ook vertellen de therapeuten over de veelzijdigheid van hun werk en delen bekende Nederlanders als Hanneke Groenteman, Jurre Geluk en Stefan Groothuis hun persoonlijke ervaringen met therapie. De makers hopen met deze serie de taboes rond het thema te doorbreken. Bekijk de serie hier.

Verzamelplek van culturen

Op 10 december bestaat de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens 75 jaar; een mijlpaal waar De avond van de mensenrechten (20.15 uur, NPO 2) bij stilstaat. Bij het vorige lustrum maakte omroep Human de serie Vrij land, waarin Petra Lataster-Czisch, Peter Lataster en Misja Pekel laten zien dat de mensenrechten geen abstract begrip zijn, maar ook in Nederland raken aan het dagelijks leven. In vijf delen portretteren de makers de bezoekers van Pand 9 in Zaltbommel, een verzamelplek voor maatschappelijke en culturele organisaties met een kringloopwinkel, een wasserij, een naaiatelier en cursuslokalen.

George Michael

George Michael was een van de bekendste popsterren ter wereld, maar stierf in 2016 in eenzaamheid. Als lid van Wham! scoorde hij met ‘Last Christmas’ een van de grootste kersthits aller tijden. Zijn solocarrière bracht hem nog meer bekendheid en waardering van de muziekpers. Persoonlijke drama’s, schandalen, verslavingen en een vete met muziekmaatschappij Sony wierpen een schaduw over zijn succes. Na seizoenen over John Lennon, Freddie Mercury en Marvin Gaye staat de podcast De laatste dagen van… dit keer stil bij George Michael, die dit jaar zestig zou zijn geworden.

Dit en meer staat in de NCRV-gids van week 49. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. Een vraag? Mail naar kijkdigitaal@ncrvgids.nl.