Kijk Digitaal: Wes Anderson Shorts en TBS

De NCRV-gids zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvulling en podcast bij. Dit is de oogst van week 38:

Buren tegen eenzaamheid

28 september begint de Week tegen Eenzaamheid. Net als de afgelopen jaren besteedt de NPO aandacht aan dit belangrijke onderwerp. Op tv, maar ook met een uitgebreide collectie programma’s en documentaires op NPO Start. Het aangrijpende Goede buren is er daar een van. In deze documentaire gaan vrijwilligers Ada en Wilma langs bij eenzame ouderen die hulp nodig hebben. Die huisbezoeken roepen al snel de vraag op of je iemand wel uit zijn eenzaamheid kan bevrijden. En waar ligt precies de grens tussen zorgen voor en bemoeien met? De documentaire is net als vele andere producties rondom het thema eenzaamheid te vinden op npostart.nl/collectie/een-tegen-.

Roald Dahl in de stijl van Wes Anderson

Fans van Wes Anderson hebben dit jaar geluk: in juni verscheen zijn nieuwste film Asteroid City en nu komen er ook nog vier nieuwe korte films van de regisseur op Netflix. Het gaat om verfilmingen van korte verhalen van Roald Dahl. In Fantastic Mr. Fox liet Anderson al zien dat zijn unieke stijl goed samengaat met de verhalen van Dahl. Op 27 september verschijnt The Wonderful Story of Henry Sugar. De 39 minuten durende film gaat over een rijke man (een rol van Benedict Cumberbatch) die een speciale gave wil leren om te kunnen valsspelen bij het gokken. Op 28, 29 en 30 september verschijnen The Swan, The Ratcatcher en Poison.

In de TBS

Tbs is een veel besproken onderwerp, maar wat gaat het er nou echt aan toe in een tbs-kliniek? In de podcast TBS van de KRO-NCRV loopt journalist Tom Veldhuijzen mee in verschillende instellingen en geeft hij op die manier inzicht in de indringende werkelijkheid van het leven daar. In de eerste twee seizoenen ging hij naar tbs-instelling De Rooyse Wissel en jeugdgevangenis Teylingereind. In het onlangs verschenen derde seizoen geeft hij een beeld van vijf groepen in vijf verschillende tbs-klinieken, waaronder een van de zwaarst beveiligde afdelingen in Nederland. Luister de podcast op nporadio1.nl/podcasts/tbs of via de bekende podcastplatforms

Dit en meer staat in de NCRV-gids van week 38. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. Een vraag? Mail naar kijkdigitaal@ncrvgids.nl.