Kijk Digitaal: Zo opgelost en Argos TV – Medialogica

De NCRV-gids zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvulling en podcast bij. Dit is de oogst van week 48:

Toen Piet van kleur veranderde

Op enkele dorpen na is de zwartepietendiscussie in Nederland overal verstomd. Een paar jaar geleden was dat nog heel anders en kwam het zodra de Sint in het land was tot verhitte confrontaties tussen de voor- en tegenstanders. Argos TV – Medialogica onderzocht hoe actiegroepen er in 2011 in slaagden om Zwarte Piet hoog op de maatschappelijke agenda te zetten. In de uitzending komen onder anderen Jerry Afriyie van stichting Nederland Wordt Beter, Hugo Bos van de campagne Cultuur onder Vuur en documentairemaker Sunny Bergman aan het woord.

Julia Roberts in mysterieuze thriller

Amanda en Clay Sandford (Julia Roberts en Ethan Hawke) brengen met hun twee kinderen de vakantie door in een gehuurd huis op Long Island. Dan staan opeens George en Ruth Scott (Mahershala Ali en Myha’la) voor de deur, de eigenaren van het vakantiehuis die Manhattan zijn ontvlucht wegens een stroomstoring. Langzaam wordt duidelijk dat de omvang van het probleem groter is dan gedacht. De psychologische thriller Leave the World Behind is de verfilming van de gelijknamige novelle van Rumaan Alam. Voor het scenario en de regie tekende Sam Esmail, die eerder indruk maakte met de series Mr. Robot en Homecoming. Vanaf 8 december op Netflix.

Zo opgelost

Wat zijn oplossingen voor het personeelstekort? Hoe kom je altijd op tijd? En hoe koopt iemand het beste een auto? Alledaagse problemen die mensen regelmatig tegenkomen, krijgen eindelijk een oplossing in een nieuwe podcast van KRO-NCRV. Comedians Tex de Wit en Stefan Pop slaan de handen ineen met wetenschapsjournalist Anna Gimbrère om complexe vraagstukken een zo simpel mogelijke oplossing te geven, en dan ook nog in twintig minuten. De toon van Zo opgelost is luchtig, maar de podcast bevat altijd een advies waar de luisteraar echt wat aan heeft

Dit en meer staat in de NCRV-gids van week 48. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. Een vraag? Mail naar kijkdigitaal@ncrvgids.nl.