KijkDigitaal: Remember me & Pinkpop

De NCRV-gids zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvullingen bij. De oogst van week 23:

50 jaar Pinkpop

Pinkpop bestaat een halve eeuw en in die vijftig jaar zijn er heel wat legendarische optredens te zien geweest op de podia in het Limburgse Landgraaf. NPOStart.nl heeft een aantal van de mooiste beschikbaar gemaakt. Zo is daar een optreden van Robbie Williams, die aanvankelijk met scepsis werd ontvangen door het kritische festivalpubliek. Het voormalig lid van popgroep Take at ontpopte zich echter tot een podiumbeest van de buitencategorie en speelde het veld plat met hits als ‘Let me entertain you’, ‘Strong’ en een speciale versie van de oude Take That-kraker ‘Back for good’. Verder optredens van artiesten als Faithless, Muse en Anouk. Zie hier de verzameling optredens.

Nieuwe dramafilm: Remember Me

Tyler (Robert Pattinson) heeft de zelfmoord van zijn broer in Remember Me nog steeds niet verwerkt. Tijdens een avondje stappen raakt hij betrokken bij een vechtpartij en eindigt hij op het politiebureau. Hij vindt zijn arrestatie niet terecht en uit wraak legt hij het aan met de dochter van de agent die hem heeft opgepakt. Geheel onverwachts heeft Tyler een klik met deze Ally, omdat zij ook een geliefde moet missen. Haar moeder is overleden, al gaat ze heel anders met haar verlies om dan haar vriendje. De relatie stuit op veel tegenwerking. De dramafilm staat vanaf 14 juni op Videoland.

Getroost door Bob Dylan

Rolling under Revue wordt volgens Netflix ‘deels documentaire, deels muziekfilm, deels koortsdroom’, en dan ook nog geregisseerd door Martin Scorsese. Centraal staat het najaar van 1975, toen de stemming in de VS niet op zijn best was. Amerika kampte met een recessie en de politiek was in de ban van het Watergateschandaal. Maar er was ook troost, gebracht door Bob Dylan. Hij trok met de Rolling under Revue-tour door het land om, geregeld meer dan vier uur durende, concerten te geven, vaak met bijzondere gastartiesten als Joan Baez, T Bone Burnett en Joni Mitchell. Vanaf 12 juni op Netflix.

Vertel. de Podcast van KRO-NCRV

Speciaal voor leden van KRO-NCRV is er nu Vertel. de Podcast. Een podcast is een audio-uitzending die u zelf kunt beluisteren op het moment dat het u uitkomt. Vertel. – ook de titel van een magazine – is speciaal voor leden van onze omroep. In de podcast spreken gezichten van de omroep over hun programma’s. In de eerste editie vertelt NPO Radio 2-dj Wouter van der Goes over zijn favoriete nummer aller tijden: ‘Telegraph road’ van Dire Straits (vanaf 11 minuten) en biedt Jetske van den Elsen (De rijdende rechter) oplossingen voor problemen met de buren (vanaf 14 minuten). U vindt Vertel. hier.  Log in met uw postcode en uw lidmaatschapsnummer.