Weekend-resumé: Verborgen verleden

Iedere maandag selecteren wij voor u een spraakmakend programma uit het weekend. Deze week: 'Verborgen verleden'. Hebt u het gemist? Geen probleem, we praten u bij.

Deze aflevering van Verborgen verleden brengt een aantal verrassingen met zich mee. Jeroen Krabbé wist namelijk bijna zeker dat hij afstamde van joden uit Zuid-Europa. Dat blijkt niet waar te zijn, maar de acteur zat er niet ver naast. Hij is namelijk voor een deel van Joods-Marokkaanse afkomst. Daarom gaat hij op reis naar Marokko en praat daar met de adviseur van de Marokkaanse koning.

Crimineel verleden

Maar dat is niet het enige. De 71-jarige Krabbé sloeg bijna stijl achterover toen hij hoorde dat hij afstamt van rondreizende circuslieden. Ook zwerft er in zijn stamboom een man met een uitgebreid crimineel verleden rond. Voor dat verhaal gaat Krabbé bij het Sarphatihuis in Amsterdam langs.

Familie van BN’ers

Afstammen van een bekende circusfamilie is niet wat Jeroen Krabbé had verwacht en in eerste instantie is hij er niet bepaald blij mee. Maar als hij hoort dat hij daarom familie blijkt te zijn van een aantal goede (nu overleden) vrienden en BN’ers blijkt te zijn is hij opgetogen.

Kijk de volledige uitzending van ‘Verborgen Verleden’ hier terug

Tekst: Floris Visman, beeld: NTR