Column Bert Kranenbarg: Els

Bert Kranenbarg presenteert 'Bert op 5'. In zijn wekelijkse column voor NCRV-gids schrijft hij over wat hem bezighoudt. Deze week: 'Ook haar moeten we missen omdat ze ziek werd en vorig jaar overleed.'

Zoals iedere eerste week van juni zit ik boven op de Alpe d’Huez, op 1860 meter hoogte. Ik moet weer wennen aan de ijle lucht, maar verder is het hier zo vertrouwd. Ik was er al tien keer eerder om verslag te doen van Alpe d’HuZes, het evenement waar veel geld wordt ingezameld voor onderzoek naar de genezing van kanker.

Als ik hier weer aankom voelt het alsof ik niet weggeweest ben, op de een of andere manier voel ik me hier thuis. Ik heb hier zoveel herinneringen. Aan mensen die ik ontmoet heb en die me hun verhaal vertelden. Gelukkig zie ik velen jaar na jaar terug, maar er zijn er helaas ook te veel die er niet meer zijn. Plekken herinneren me aan die mooie, dappere mensen die hier kwamen om een betekenisvolle week te hebben, maar die helaas overleden aan die rotziekte.

Bij een chalet iets verderop dan waar we nu zitten denk ik aan Els, een lieve collega die jarenlang meeging naar Alpe d’HuZes en die werkelijk alles zo regelde dat wij ons op de uitzendingen konden concentreren. Maar ook Els moeten we missen omdat ze ziek werd en vorig jaar overleed. Hier naast me staat een plakbandroller op tafel met stickers met haar naam erop. Die stond altijd op haar bureau in Hilversum. Els zit altijd in mijn hoofd, maar door die plakbandroller is ze er nog meer bij. En dat is heel fijn.