Zing voor me morgen, De onbedoelden, Net echt, De tijden

Autobiografische roman over vier generaties vrouwen.

Het boek

Vlak voor de Eerste Wereldoorlog wordt Levina zwanger van een man die er al een ander gezin op na houdt. Ditzelfde overkomt haar dochter Nel en kleindochter Lucia, de moeder van de verteller. Is dit toeval of schuilen er onvermoede geheimen in het verleden.

De schrijver

Deniz Kuypers (Hengelo, 1981) studeerde Engelse Letterkunde aan de UvA. In 2013 debuteerde hij met Dagen zonder Dulci. Hij werkte o.a. als vertaler, leraar en journalist. Hij bracht twee muziekalbums uit onder de naam Birdheart. Kuypers woont sinds 2002 in San Francisco.

Meer informatie over deze roman en de schrijver vindt u hier

Recensie Mieke

De Leesclub is een wekelijkse rubriek waarin Mieke van der Weij het boek van de week bespreekt en drie boekentips geeft. Lees haar recensie van Zing voor me morgen

Citaat

‘Ondanks alle misverstanden voel je ook liefde die niet geuit kan worden.’

Boekentips

Cobi van Baars: De onbedoelden

Jaren 60 in katholiek Limburg; een jonge vrouw bevalt van een tweeling. Ze is ongetrouwd en moet van haar ouders haar dochters afstaan. De tweeling wordt van elkaar gescheiden en weet niet van elkaar bestaan af. Als dit geheim jaren later wordt onthuld begint hun zoektocht. Eerst naar elkaar en dan naar hun gemiste verleden. Gebaseerd op waargebeurde feiten.

Uitgeverij Atlas Contact 224 blz. € 22,99 (e-book € 13,99)

Saskia de Coster: Net echt

Max, Manon en Noah. Een architect, een jurist, een dochter. Een droomhuis in het gegentrificeerde Borgerhout. Een ogenschijnlijk perfect gezin dat uiteenvalt. Een verhaal over de kleine barsten in het fundament die niemand ooit ziet aankomen, over de deelnemers en toeschouwers van het spel, over hoe de terugwerkende kracht ons niet kan redden.

Uitgeverij Das Mag 227 blz. € 23,50 (e-book € 12,99)

Elvis Peeters: De tijden

Drie generaties. Een vader, een dochter en een kleinzoon. Emiel, Hannelore en Matteo. Alle drie gedrenkt in hun tijd. Emiel neemt het leven zoals het komt. Hij luistert naar jazz om die verschrikkelijke oorlog achter zich te laten en weigert dienstplicht. Noodgedwongen neemt hij de boerderij van zijn vader over en ziet met lede ogen de opkomst van machines en schaalvergroting aan. Hannelore kiest resoluut voor haar talenten en surft op de golven van haar tijd. Matteo ondergaat de tijdsgeest, vindt zijn moeder hypocriet, en zoekt zin en geborgenheid in de Europese verlichting. Ondertussen worstelen ze allemaal met de liefde. De tijd verstrijkt, het leven gaat door, en het ideaal van de een verglijdt pijnlijk in het leven van de ander.

Uitgeverij Manteau 224 blz. € 22,99

Volgende week

Leest Mieke Hemel van Mieko Kawakami.