Kijk digitaal: De jacht op een killer in The fall

NCRV-gids zet wekelijks de leukste online kijktips op een rijtje. Van on-demand-diensten tot digitale tv, van Facebook tot Uitzending Gemist.

Jacht op een Noord-Ierse killer

Drie seizoenen lang spelen Stella Gibson (Gillian Anderson) en Paul Spector (Jamie Dornan) in The fall een kat-en-muisspel. NPO 2 zendt vanaf maandag 31 juli de ontknoping uit. De eerste twee seizoenen van de Britse detectiveserie staan op Netflix. Hierin is te zien hoe de onvermoeibare rechercheur Gibson de politie in Belfast bijstaat in de jacht op een seriemoordenaar die het op jonge vrouwen heeft gemunt. De kijkers weten dat het de – op het oog – brave huisvader Spector is, maar het duurt even totdat de politie hem op de korrel heeft.

Dafnes gouden trainingsformule

Dafne Schippers schreef de vorige WK Atletiek geschiedenis door zilver op de 100 meter en zelfs goud op de 200 meter te pakken. Maar wat maakt het Utrechtse sprintkanon eigenlijk zo goed? Holland sport maakte vorig jaar in aanloop naar de Olympische Spelen een special waarin de atlete en haar coach Bart Bennema aan het woord komen. De coach neemt met Wilfried de Jong zijn gouden
trainingsmethode door en legt uit dat fracties van seconden het verschil kunnen betekenen tussen een gouden plak en helemaal niets. Elke kleinigheid kan dus beslissend zijn. De atlete doet een ander onderdeel van haar succesformule uit de doeken: kalmte, zelfs in een tjokvol stadion. De special is hier te zien via NPO.nl.

Italiaanse kampeeravonturen

Een fonkelnieuwe groep kampeerders gaat vanaf deze week op pad op NPO 1 in We zijn er bijna!. De tocht leidt ditmaal door Ierland. Oude seizoenen van het programma staan op NPO.nl, met als bestemmingen bijvoorbeeld Griekenland, Spanje en de Balkan. Ook terug te zien is de reeks waarin Martine van Os met een groep reislustige vijftigplussers van Toscane via de Italiaanse westkust naar Sicilië reist. Onderweg hoogtepunten als Rome, Pompeï en de Siciliaanse vulkaan de Etna. Natuurlijk ook veel aandacht voor het wel en wee van de kampeerders. Bekijk de oude reeksen hier.

Afscheid van Diana

Het is 31 augustus twintig jaar geleden dat Lady Diana om het leven kwam. Een goede reden voor Dionne Stax om het levensverhaal van de geliefde Britse prinses te vertellen. Ze begint bij de eerste kennismaking van de Britten met de jonge, toen nog aanstaande echtgenote van prins Charles; aan het einde van de reeks komen het fatale auto-ongeluk en haar uitvaart aan bod. Miljoenen mensen over de hele wereld keken en rouwden mee met haar zonen en luisterden naar Elton Johns emotionele vertolking van ‘Candle in the wind’. Een samenvatting van de indrukwekkende dienst is hier terug te zien bij de NOS. De volledige, zes uur durende uitzending is met Engels commentaar te zien via YouTube: