TV Toen: Zo vader, zo zoon

In de rubriek TV Toen biedt NCRV-Gids wekelijks een terugblik op de tv-geschiedenis. Deze keer gaan we terug naar het jaar 1970 waarin we families moesten herkennen in het programma Zo vader, zo zoon.

Vragen

Zo vader, zo zoon (en variant Zo moeder, zo zoon, Zo vader, zo dochter en Zo moeder, zo dochter) is een aangenaam televisiespelletje in een tijd dat kijkers het antwoord nog niet op hun tablet of mobiele telefoon kunnen opzoeken. Presentator Gerard van den Berg ontvangt met tussenpozen 22 jaar lang een bekende Nederlander. Die heeft vier goede bekenden meegenomen. De taak van de panelleden is uit te vinden wie daarvan zijn vader (of moeder of kind) is. Dit doen zij door vragen te stellen, als ‘Je vader ontdekt dat jouw geliefde over van alles liegt. Hoe reageert hij?’

Terugzien?

Ter gelegenheid van de driehonderdste uitzending in 1992 neemt Herman Emmink voor een keer de presentatie over. Het panel met daarin Marlous Fluitsma, Marga Bult en ‘onze zeer serieus kijkende, maar straks hopelijk wel uit de plooi komende’ Wim Bosboom moet raden welke van de vier meegebrachte jongens Gerard van den Berg zijn zoon níet is.

Tekst: Roel van Bekkum