Wie zit waar? 15 december

Wie zijn er allemaal te gast vanavond, 15 december, in de talkshows 'De wereld draait door', 'RTL Late night' en 'Pauw'? Wij zetten het voor u op een rij.

Zoals elke werkdag is het weer tijd voor een overzicht van de talkshow-gasten. Wie zit waar en waarover wordt er gesproken? Bekijk snel het overzicht van donderdag 15 december.

De wereld draait door

Tafelheer

De tafelheer deze avond is artiest Akwasi.

Freek de Jonge en Paul van Vliet

Als dank voor het in stand houden van het nalatenschap van Toon Hermans kregen Van Vliet en De Jonge de Toon Hermans Award uitgereikt. De twee gasten zitten vanavond bij Matthijs aan tafel om hierover te praten.

Roel Boomstra en Jan Groenendijk

De 23-jarige Boomstra is vandaag wereldkampioen dammen geworden. Zijn grootste Nederlandse concurrent is Jan Groenendijk. Ze zijn beiden aanwezig.

Sunny Bergman, Sinan Çankaya en Armine Stepanyan

Het hedendaagse racisme-debat wordt besproken met documentairemaakster Bergman, cultureel antropoloog Çankaya en socioloog Stepanyan. Tevens wordt de nieuwe documentaire van Bergman Wit is ook een kleur besproken.

Muziek

De muziek wordt verzorgt door Bounty Island.

RTL Late night

Fabian Cancellara

De Zwitser Cancellare gaat met pensioen als wielrenner. In Late night blikt hij terug op zijn indrukwekkende carrière als sportman.

Guus Meeuwis en Diggy Dex

De twee zangers verzorgen een eindejaar-overzicht met hun samen geproduceerde nummer Tabee. De hoogtepunten van 2016 komen aan bod.

Paul Verhaeghe

De Belgische hoogleraar Verhaeghe haalt ons uit de schone schijn die social media heet.

De jeugd van tegenwoordig

De vier mannen achter de succesvolle rapgroep De jeugd van tegenwoordig bespreken de volgende stap in hun carrière: een poppenmusical.

Pauw

John van Zweden

Van Zweden bespreekt zijn geliefde voetbalclub ADO Den Haag, dat op dit moment in crisis verkeert.

Salahedinne Benchikhi

Tv- en theatermaker Benchikhi licht zijn pas verschenen boek toe, waarin hij beschrijft hoe het is om met een Marokkaanse achtergrond op te groeien in Nederland.

Kim Putters

Vandaag verschijnt een nieuw onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau over integratie. Migranten blijken zich steeds minder thuis te voelen in ons land. Putters ligt het toe.

Lucille Werner en Pieter van Diepen

Beiden zijn mindervaliden en storen zich aan de betutteling waarmee zij bijna dagelijks te maken hebben. Hoe we beter met mindervalide mensen om kunnen gaan, horen we van het tweetal.

 

Tekst: Merlin Everts, beeld: Roy Beusker