Column Bert Kranenbarg: Koos

Bert Kranenbarg presenteert 'BertOp5'. In zijn twee-wekelijkse column voor NCRV-gids schrijft hij over wat hem bezighoudt.

Vroeger op school was ik heel blij dat ik in september jarig was en niet in de zomervakantie. Want het leek me niks om je verjaardag te vieren op de camping in Frankrijk, in plaats van thuis met je klasgenoten en vriendjes.

Dit gevoel kwam bij me terug op 17 augustus, op de verjaardag van Koos Postema. Dat was niet zomaar een verjaardag: Koos is 90 jaar geworden. Gelukkig was er hier en daar een krant die er aandacht aan besteedde. En op televisie werd wel ergens iets herhaald. Maar heel groots en meeslepend is het niet geworden. Geen thema-avond op televisie met de vele hoogtepunten uit zijn carrière en een prachtig een-op-een-interview door Jeroen Pauw of Eva Jinek. Geen hele middag Koos op de radio met fragmenten en radiomakers over Koos. Want ook op de radio was hij weergaloos als presentator van Langs de lijn, Radio Tour de France en Veronica Nieuwsradio.

Als ik de baas van de VARA (nu BNNVARA) was geweest, had ik deze kans met beide handen aangegrepen. Met natuurlijk ook een eenmalige glossy KOOS als speciale uitgave van de VARA-gids. Het kwam er allemaal niet. Daarom maar in mijn hoekje in de NCRV-gids de felicitaties voor omroepicoon Koos Postema. Veertig jaar geleden zou dat vloeken in de kerk geweest zijn, maar in 2022 moet het kunnen. Van harte Koos!

Bert Kranenbarg wisselt zijn column af met Joris Linssen. Deze column staat in de NCRV-gids van week 36. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden

Bert Kranenbarg presenteert Bert op 5 ✑ Reageren? bert@ncrvgids.nl