Column Bert Kranenbarg: Rob

Bert Kranenbarg presenteert 'Bert op 5'. In zijn twee-wekelijkse column voor NCRV-gids schrijft hij over wat hem bezighoudt. Deze week: Rob de Nijs.

Je eerste BN’er vergeet je nooit! Het was in het winkelcentrum een paar honderd meter van ons huis. Ik zal hooguit een jaar of tien geweest zijn. En daar zag ik voor het eerst een bekende Nederlander ‘in het wild’. Rob de Nijs trad op in de feesttent. Rob de Nijs! Die kende ik goed van ‘Jan Klaassen de trompetter’, van ‘Dag zuster Ursula’ en ook van ‘Malle Babbe’ denk ik, al ontging de strekking van die hit me natuurlijk volledig. En dat was maar goed ook op die leeftijd. Ruim twintig jaar later zat Rob bij mij aan de ontbijttafel in het ochtendprogramma dat ik maakte op Radio 2.

Bij binnenkomst deed hij me direct de groeten van zijn toenmalige schoonvader Wim Meuldijk, de vader van Belinda en de schrijver van de verhalen over Pipo de Clown. “Die luistert altijd naar jou!” En hij gaf mij een cd die hij zelf gebrand had, met nummers erop over het vaderschap. Want hij had gehoord dat ik net een zoon had gekregen. Prachtige liedjes, zo lief, zo attent.

Vorige week las ik een uitgebreid interview met de nu 76-jarige Rob de Nijs in de krant. Parkinson heeft hem in zijn greep. Zelfs koffie inschenken lukt niet meer, zo wreed is het. Het gaat niet goed met mijn eerste BN’er en dat maakt me verdrietig. Ik wens Rob en zijn gezin alle goeds.

Bert Kranenbarg wisselt zijn column af met Joris Linssen. Deze column staat in de NCRV-gids van week 6. Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden

Bert Kranenbarg presenteert Bert op 5 ✑ Reageren? bert@ncrvgids.nl