Column Bert Kranenbarg: Uit de mouwen

Bert Kranenbarg presenteert 'BertOp5'. In zijn twee-wekelijkse column voor NCRV-gids schrijft hij over wat hem bezighoudt.

De kracht van samen, dat is iets waarin ik heel erg geloof. Met z’n allen ergens de schouders onder zetten. Iedereen een beetje, dat is samen heel veel. Niemand kan in zijn eentje de wereld verbeteren, maar met z’n allen kom je een stuk verder. Daarom slaan de radioprogramma’s van KRO-NCRV de handen ineen, hier en daar geholpen door televisie.

We gaan een lief gebaar maken en dat doen we voor stichting Jarige Job. Die wil dat alle kinderen hun verjaardag kunnen vieren, ook de kinderen bij wie thuis te weinig geld is om dat te doen. Ook zij verdienen taart, slingers, ballonnen en een cadeau als ze jarig zijn. Ook zij willen graag trakteren op school. Wij gaan de komende twee weken in onze programma’s ons best doen om zoveel mogelijk verjaardagsboxen te versturen naar deze gezinnen. We roepen luisteraars op om ons te helpen en steken ook zelf echt de handen uit de mouwen door in Rotterdam een dag lang van die verjaardagsboxen in te pakken en te versturen.

In mijn programma BertOp5 vertellen we iedere dag over de lief gebaar-acties die we in onze programma’s op alle zenders doen. Minister Carola Schouten komt praten over haar armoedebeleid. En we zijn er twee uur lang live bij als tientallen KRO-NCRV-collega’s aan de lopende band staan om in te pakken. Dát is de kracht van samen!

Bert Kranenbarg wisselt zijn column af met Joris Linssen. Deze column staat in de NCRV-gids van week 13. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden

Bert Kranenbarg presenteert Bert op 5 ✑ Reageren? bert@ncrvgids.nl