Column Bert Kranenbarg: Vakantie

Bert Kranenbarg presenteert 'Bert op 5'. In zijn twee-wekelijkse column voor NCRV-gids schrijft hij over wat hem bezighoudt.

Het mag weer, zomervakantie in het buitenland! Hoe was het ook alweer? Geweldig, kan ik melden, want wij zijn al geweest!

Nu de kinderen niet meer meegaan kunnen we heerlijk buiten het hoogseizoen op pad. En wat een timing: net voordat onze vakantiedagen ingingen, werd Italië ‘geel’. Laat dat nou precies het land zijn waar we het meest op hoopten. Twee dagen voor vertrek wisten we zeker dat we konden gaan en boekten we voor een week een appartement in Umbrië, toevallig van Nederlandse eigenaren. Met een negatieve covidtest op zak, op eigen kosten, waren we welkom in la bella Italia.

Na twee dagen rijden kwamen we aan en het appartement bleek nog mooier dan op de foto’s. Met een tuin vol verse aardbeien, basilicum en andere kruiden en een heerlijk zwembad om af te koelen. Van over de hele wereld wordt geboekt, maar nauwelijks vanuit Nederland. Voor de gastvrouw en gastheer, leeftijdsgenoten van ons, was het leuk om eens in hun eigen taal met gasten te kunnen praten over de vijftien jaar dat ze al in Italië wonen. De mooie verhalen, maar ook het gedoe over een strook grond met boze buren bijvoorbeeld.

Na een dag besloten we al om een week bij te boeken en de hele vakantie hier te blijven. Het was geweldig, veel gezien, veel gedaan en lekker geluierd. Echt vakantie dus. Iedereen die nog mag, wens ik onze vakantie toe. Geniet!

Bert Kranenbarg wisselt zijn column af met Joris Linssen. Deze column staat in de NCRV-gids van week 28/29. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden

Bert Kranenbarg presenteert Bert op 5 ✑ Reageren? bert@ncrvgids.nl