Column Bert Kranenbarg: Verbeelding

Bert Kranenbarg presenteert 'BertOp5'. In zijn twee-wekelijkse column voor NCRV-gids schrijft hij over wat hem bezighoudt.

Het is zo hard, het is zo rauw wat er allemaal gebeurt in Nederland. Maar ik heb geen zin om daarover te somberen. Het heeft ook geen zin, het lokt alleen maar meer hardheid en rauwheid uit. Laat ik vluchten in de verbeelding en denken aan de mooie podcast waar ik mee bezig ben.

Over de man die verbeelding tot levenshouding heeft gebombardeerd. De collega die van ieder radioprogramma een voorstelling maakt. Voor wie het hele leven één groot theater lijkt te zijn. Stefan Stasse!

Tot groot verdriet van zijn luisteraars en zijn team moet hij afscheid nemen van NPO Radio 2, de zender die dertig jaar lang zijn podium was. Maar wij van NPO Radio 5 boffen. Hij tovert zijn Goudmijn om tot een driedaagse Magical Mystery Tour op vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag. Wat maakt de radio die Stefan maakt nou zo speciaal? Hoe is het om met Stefan Stasse samen te werken? Bestaat de Stefan Stasse-manier? En kunnen anderen die ook leren? Allemaal vragen waarop ik het antwoord zoek in een aflevering van mijn podcastserie RadioReuzen.

De antwoorden komen van mensen die jarenlang met Stefan werken of hebben gewerkt, maar ook van de meester zelf. Als Stefan op de radio is verdwijn je met hem en alle andere luisteraars in zijn wereld. En vergeet je even die andere wereld die zo rauw en hard is. Donderdag online!

Bert Kranenbarg wisselt zijn column af met Joris Linssen. Deze column staat in de NCRV-gids van week 49. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden

Bert Kranenbarg presenteert Bert op 5 ✑ Reageren? bert@ncrvgids.nl