Column Bert Kranenbarg: Verhuizing

Bert Kranenbarg presenteert 'Bert op 5'. In zijn twee-wekelijkse column voor NCRV-gids schrijft hij over wat hem bezighoudt. Deze week: een verhuizing.

We gaan verhuizen. NPO Radio 5 en onze broer Radio 2 gaan inwonen bij de rest van de radiofamilie. Radio 1, 3FM en 4 wonen al in het Radiohuis op het Mediapark en voor ons wordt daar nu ook ruimte gemaakt. De oude studio’s zijn afgeschreven.

Wij van KRO-NCRV hebben jarenlang het geluk gehad dat die studio’s in ons gebouw aan de ’s Gravelandseweg in Hilversum zitten. We kunnen de uitzending altijd voorbereiden op onze redactie daar en lopen dan net voor vier uur de trap af om in de studio de uitzending te maken. Maar na lang overleg en veel bezwaren, zo gaat dat in Hilversum, is nu toch besloten dat de nieuwe studio’s op het Mediapark komen.

Vorige week mochten we vast even kijken op de nieuwe werkplek. Dat is nu nog een helemaal gestript gedeelte van het oude Filmcentrum: betonnen palen, betonnen vloer, een paar kabelgoten en twintig klapstoeltjes. Het zag eruit alsof we bij een ‘executie’ van Wie is de mol? waren terechtgekomen. Er stond zelfs een laptop waarop zo maar een groen of rood scherm tevoorschijn zou kunnen komen. Maar dat was niet zo, ze toverden er plattegronden en 3D-tekeningen uit van hoe het moet worden. Het ziet er prima uit en de koffie schijnt buitengewoon goed te zijn. Half september moet het klaar zijn. Ik schat wel in dat een paar mensen geen zomervakantie hebben.

Bert Kranenbarg wisselt zijn column af met Joris Linssen. Deze column staat in de NCRV-gids van week 12. Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden