Column Joris Linssen: Bedankt

Joris Linssen presenteert onder meer Hello Goodbye en Liefs Uit. In zijn column voor NCRV-gids schrijft hij over wat hem bezighoudt.

Graag wil ik, namens ons hele team, de kijkers van Hello Goodbye hartelijk bedanken. Jullie keken in grote getale en er werd ook veel gereageerd op social media. Jullie waardeerden ons met een 8.1, bleek uit onderzoek. Ik denk dat onze serie het zo goed deed vanwege een aantal redenen. Zo was het een nieuwe reeks, in de zomer die als vanouds vergeven is van de herhalingen. Wat ook meespeelt is dat afleveringen allemaal voor de corona-crisis opgenomen waren en boordevol liefdevolle omhelzingen, zoenen en ineengestrengelde handen zaten: iets waar we allemaal intens naar verlangen. Er zijn ook meer mensen in Nederland gebleven dan andere jaren. Verder appelleert Hello Goodbye aan de lichte weerzin die er momenteel heerst tegen programma’s vol bn-ers.

Hello Goodbye is een spiegel van de echte wereld, van onze gevarieerde samenleving en het is spontaan. Het belangrijkst is natuurlijk de openheid van de mensen die we tegen het lijf lopen op Schiphol. Doordat zij eerst respectvol aangesproken worden door onze redactrice en om toestemming worden gevraagd voor een interview, voelen ze zich vertrouwd.

Wat ook van belang is, is dat onze cameraploeg zich heel bescheiden opstelt. En dat er later, in de montage, altijd gemeten wordt met de menselijke maat. Wij willen niemand beschadigen of een karikatuur maken iemand. Hello Goodbye is echt teamwork en het is dan ook niet voor niets dat de meesten van ons er al vijftien jaar aan meewerken. Nogmaals, namens ons allen: bedankt!

Joris Linssen wisselt zijn column af met Bert Kranenbarg. Deze column staat in de NCRV-gids van week 34-35. Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden

Joris Linssen is presentator bij de NCRV ✑ Reageren? joris@ncrvgids.nl