Column Joris Linssen: Dochter

Joris Linssen presenteert onder meer Hello Goodbye en Liefs Uit. In zijn column voor NCRV-gids schrijft hij over wat hem bezighoudt.

In de theatervoorstelling van mijn band vertelde onze gitarist over zijn dochtertje. Toen zij eind 2010 geboren werd, was ‘Just the way you are’ van Bruno Mars een grote hit. Het liedje doet hem altijd aan haar denken. Ik vertaalde het in ‘Jij bent bijzonder, gewoon zoals je bent’. Onze versie raakt altijd veel mensen en nu hebben we hem als single uitgebracht.

Aangezien een videoclip maken in deze tijd lastig is, bedacht ik een plannetje. Ik vroeg via social media of mensen een foto wilden sturen van een meisje of vrouw die veel voor hen betekent. Daarmee vullen we de videoclip.

Veel mensen mailden behalve hun ontroerende foto, ook een verhaal. ‘Dit is mijn dochter van bijna 6: bijna altijd vrolijk en ze blijkt meer te kunnen dan in eerste instantie werd gedacht,  maar toch brengt ze nog steeds heel veel zorgen met zich mee.’ ‘Dit is ons dochtertje. En zoals jullie zien is er niemand die op haar lijkt. Ze heeft het syndroom van Down…is een vlees-geworden engel. O, wat ben ik trots dat ik haar mama mag zijn.’ ‘Hierbij de foto van mijn dochter. Deze foto sloot voor ons een moeilijke periode af, waarin ze zich niet thuis voelde in deze wereld. Ze heeft autisme en een erg laag zelfbeeld. Hoe mooi is het als ook haar weer verteld wordt dat ze prachtig is!’

Met een brok in de keel ben ik de videoclip aan het monteren. Die wordt gewoon heel bijzonder.

Joris Linssen wisselt zijn column af met Bert Kranenbarg. Deze column staat in de NCRV-gids van week 17. Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden

Joris Linssen is presentator bij de NCRV ✑ Reageren? joris@ncrvgids.nl