Column Joris Linssen: Jubilea

Joris Linssen presenteert onder meer Hello Goodbye en Liefs Uit. In zijn column voor NCRV-gids schrijft hij over wat hem bezighoudt.

Het is wat met jubilea. Naarmate ik ouder word, heb ik er steeds meer. Deze week is de gids aan de beurt, vorige week bestond mijn band twintig jaar. De komende editie van Joris’ kerstboom is het tweede lustrum en volgende week vieren mijn vrouw en ik dat we dertig jaar geleden verkering kregen. Volgend jaar is het 25 jaar geleden dat ik mijn eerste betrekking kreeg bij de NCRV: researcher bij Rondom tien, met Violet Falkenburg. En dan vier ik ook nog dat ik twaalf en een half jaar deze columns schrijf. Het zegt misschien iets over loyaliteit, maar meer over het feit dat ik gewoonweg oud word. En ondanks die meewarige gedachte is het belangrijk die ronde jaartallen toch echt te vieren.

Het is goed om deze week stil te staan bij onze jarige oude vertrouwde gids. Zoals mijn vrouw en ik ook een groot huis hebben gehuurd om met onze kinderen en pleegkinderen de liefde te vieren.

En dat ik nu zit te denken over al die jaren dat ik al bij de NCRV werk. Begonnen als redacteur bij een praatprogramma over onderwerpen als zwerfjongeren en onterecht beschuldigd worden. Vervolgens als verslaggever bij Een goedemiddag met Jos (“Hartelijk maandag!”), Jos op 1 (“Wat een sterk bakkie thee!”) en Man bijt hond. Toen als regisseur bij De mensen van… En sinds 2001 als presentator, begonnen bij Taxi. Hé, dat is ook alweer bijna twintig jaar geleden. Hebben we straks weer wat te vieren!

Joris Linssen wisselt zijn column af met Bert Kranenbarg. Deze column staat in de NCRV-gids van week 45. Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden

Joris Linssen is presentator bij de NCRV ✑ Reageren? joris@ncrvgids.nl