Aswoensdag, De Indië-trilogie, Stephen Florida

Marit is bezig met een laatste ivf-poging, wanneer ze terugkeert naar haar Limburgse geboortedorp.

Boek van de week

Het boek

Marit is bezig met een laatste ivf-poging, wanneer ze terugkeert naar haar Limburgse geboortedorp. Ze gaat voor haar moeder met alzheimer zorgen, maar ziet op tegen de confrontatie met de kille vrouw die getekend is door een rampzalige gebeurtenis uit de geschiedenis van het dorp.

De schrijver

Hanneke Hendrix (Tegelen, 1980) is schrijver, columnist en hoorspelmaker. Ze debuteerde in 2012 met her meermaals genomineerde De verjaardagen. Aswoensdag is haar derde roman.

Meer informatie over deze roman en de schrijver vindt u hier

Citaat

Ze legde haar handen op haar buik en bad voor het eerst in haar leven oprecht, dat ze het beter zou doen, dat ze beter haar best zou doen en een beter mens zou worden als ze alsjeblieft maar deze baby mocht hebben.

Recensie Mieke

De Leesclub is een wekelijkse rubriek waarin Mieke van der Weij het boek van de week bespreekt samen met drie andere boekentips. Ook schrijft zij elke week een recensie over het boek van de week. Lees haar recensie van Aswoensdag

Boekentips

Oyinkan Braithwaite: Mijn zusje de seriemoordenaar

Koredes zusje Ayoola is in alles het tegenovergestelde van wat zij is: ze is het favoriete kind, bloedmooi, neemt het leven niet al te serieus – en is een seriemoordenaar. Geen man overleeft een relatie met haar. Zussen ben je echter voor het leven, dus Korede helpt haar keer op keer. Wanneer de knappe arts in het ziekenhuis waar Korede werkt, op wie ze heimelijk verliefd is, ook voor Ayoola’s charmes bezwijkt, staat Korede echter voor een gruwelijk dilemma: kiest ze voor haar zusje, of voor zichzelf?

Uitgeverij Pluim 230 blz. €19,99 (e-book €12,99)

Gabe Habash: Stephen Florida

Stephen Florida is worstelaar op een college in North Dakota. Het enige wat voor hem telt is het winnen van de titelbeker. Elke training, elke wedstrijd is een stap dichter bij de top en een stap dichter bij de waanzin. Met zijn onweerstaanbare stem neemt Stephen Florida je mee in dit claustrofobische verhaal over eenzaamheid, obsessie en de drang naar succes.

Uitgeverij Nieuw Amsterdam 320 blz. €22,99 (e-book €11,99)

Tomas Ross: De Indië-trilogie

De bestsellers Van de doden niets dan goeds, De onderkoning van Indië en Het verdriet van Wilhelmina verzameld in één band.

Uitgeverij Cargo 1212 blz. € 25,-