Een gegeven nijlpaard, Erfgoed, Al die schitterende hemels, De vele levens van Heloise Starchild

Familieroman over de jacht op de grote liefde, verlies en tweede kansen.

Het boek

Als Esthers grootvader Hannibal in 1921 een huis op het Deense eiland Amager koopt, ziet hij een leven vol opera, kunst en grootse liefde voor zich. Zijn vrouw Varinka, die ooit als circusartieste haar geliefde in de muil van een nijlpaard zag verdwijnen, is niet zo romantisch ingesteld. Zijn zucht naar een artistiek en intellectueel leven springt pas weer over op zijn kleinkinderen.

De schrijver

Annette Bjergfeldt (Denemarken) is een singer-songwriter van folksongs en schrijver van kinderboeken en een kookboek. Een gegeven nijlpaard is haar romandebuut.

Meer informatie over deze roman en de schrijver vindt u hier

Citaat

‘Het is lente geworden, het ergste seizoen voor gebroken  harten. (p.270).’

Recensie Mieke

De Leesclub is een wekelijkse rubriek waarin Mieke van der Weij het boek van de week bespreekt en boekentips geeft. Lees haar recensie van Een gegeven nijlpaard.

Boekentips

Miguel Bonnefoy: Erfgoed

Aan het einde van de negentiende eeuw emigreert een wijnboer vanuit de Elzas naar Santiago in Chili met in zijn zak het stekje van een druif. In de schaduw van de Andes bouwt hij een nieuw bestaan op. Zijn huis aan de Santo Domingostraat zal de volgende vier generaties van de Lonsonier-familie onderdak en bescherming bieden.

Een uitbundige familievertelling over vier generaties Franse immigranten in Chili wier levens stuk voor stuk geraakt worden door de grote historische gebeurtenissen van de twintigste eeuw.

Uitgeverij De Bezige Bij 224 blz. €22,99 (e-book €16,99)

Trent Dalton: Al die schitterende hemels

Terwijl Japanse bommen als regendruppels op Australië vallen, rent de twaalfjarige Molly Hook, de dochter van de grafdelver, voor haar leven. Ze is op zoek naar Longcoat Bob, die volgens haar een vloek over haar familie heeft uitgesproken. Ze onderneemt haar tocht met twee bijzondere reisgenoten: Greta, een actrice met een vlijmscherpe tong, en Yukio, een neergestorte Japanse gevechtspiloot. Terwijl het achter hen steeds donkerder wordt, schijnt boven hun hoofden de zon…

Een roman over goed en kwaad, hoop en onverwachte gebeurtenissen.

Uitgeverij Harper Collins 448 blz. €24,99 (e-book €13,99)

John Ironmonger: De vele levens van Heloise Starchild

Een avontuurlijke roman over buitengewone vrouwen en de herinneringen die ze delen. Eerst verschijnt er een komeet, dan wordt er een meisje geboren: Heloise. Ze groeit op in een rijk gezin in het Frankrijk van de achttiende eeuw. Maar als de Franse Revolutie uitbreekt, komt niet alleen het fortuin, maar ook het leven van Heloise op het spel te staan. Vele jaren later plagen vreemde dromen tiener Katya Nemcová. In die dromen ziet ze herinneringen, beelden en verhalen uit een verleden, die niet de hare zijn. Zijn deze herinneringen echt? Had haar moeder deze dromen ook? En welke herinnering heeft ze aan het fortuin van Heloise, van twee eeuwen geleden? Een avontuurlijke roman over buitengewone vrouwen en de herinneringen die ze delen.

Uitgeverij Signatuur 384 blz. €23,99 (e-book €13,99)

Volgende week

Verzamelde verhalen van Julian Barnes.