Een vorm van verraad, De laatste trein terug, Meer dan genoeg

Een paar dagen voor zijn huwelijk ontvangt inspecteur Paul Vegter een dreigbrief.

Het boek

Een paar dagen voor zijn huwelijk ontvangt inspecteur Paul Vegter een dreigbrief. Thuis blijkt er een tweede brief te zijn bezorgd, waarin zijn aanstaande vrouw Renée wordt bedreigd. Ze maken zich zorgen, maar hebben geen enkel aanknopingspunt.

De schrijver

Lieneke Dijkzeul (Sneek, 1950) schrijft literaire thrillers, scenario’s en kinderboeken. Al haar thrillers zijn genomineerd geweest voor diverse prijzen, zoals De Gouden Strop, de Diamanten Kogel en de Crimezone Thriller Award.

Meer informatie over deze roman en de schrijver vindt u hier

Citaat

‘Waar was hij wel een man voor? Voor thuiskomen, waar een vrouw wachtte die vroeg: “Hoe was je dag?” en het in de keuken rook naar warm eten.’ 

Recensie Mieke

De Leesclub is een wekelijkse rubriek waarin Mieke van der Weij het boek van de week bespreekt samen met twee andere boekentips. Ook schrijft zij elke week een recensie over het boek van de week. Lees haar recensie van Een vorm van verraad.

Boekentips

Uitgeverij HarperCollins presenteert:

Meg Waite Clayton: De laatste trein naar vrijheid

Wenen, eind jaren 30. Stephan en zijn beste vriendin Žofie-Helene hebben een zorgeloze jeugd, maar hun leven verandert voorgeod. Stephan is Joods en Žofie-Helene de dochter van een opstandige krantenuitgever. Als Hitler de macht grijpt zet de Nederlandse verzetsstrijder Truus Wijsmuller-Meijer haar leven op het spel om Joodse kinderen naar veiliger gebied te smokkelen. Als Groot-Brittannië aangeeft kinderen uit het Duitse Rijk toe te laten, is Truus vastberaden en dwingt de toestemming af van Adolf Eichmann om de kinderen te redden… In een race tegen de klok begeleidt ze Stephan, Žofie-Helene en duizenden anderen kinderen op een levensgevaarlijke tocht naar een onzekere toekomst.

480 blz. Paperback €21,99, e-book €13,99, luisterboek €14,99

Uitgeverij Sestra presenteert:

Robin Jones Gunn: Meer dan genoeg

De verlegen Emily weet niet goed wat ze moet doen als ze door Jennalyn wordt uitgenodigd voor een feestje. Afgezien van Jennalyn kent ze nog niemand en ze is ervan overtuigd dat ze niet tussen deze leuke vrouwen past. Op het feestje leert Emily de andere vrouwen kennen: Tess, Sierra en Christy. En dan gebeurt er iets onverwachts: er ontstaat vriendschap. Die heeft Emily hard nodig als geldzorgen de kop opsteken en de baby waarnaar ze zo intens verlangt, niet komt. Een eigentijdse roman over vijf vriendinnen die samen de mooie en moeilijke tijden van het leven doormaken en het hart raakt.

Paperback 320 blz. €21,95

Volgende week

Bespreekt Mieke Jaag je ploeg over de botten van de doden van Olga Tokarczuc