Grand Hotel Europa, Magneet, De zeven zussen

Een theatraal en lyrisch boek over de Europese identiteit, nostalgie en het einde van een tijdperk.

Boek van de week

Het boek

Op het oude continent is zo veel verleden is dat er voor toekomst geen plek meer is. Een theatraal en lyrisch boek over de Europese identiteit, nostalgie en het einde van een tijdperk.

De schrijver

Ilja Leonard Pfeijffer (Rijswijk (Z-H), 1968) is een Nederlands dichter, classicus en schrijver. Op 13 mei 2014 won hij de Libris Literatuurprijs voor zijn La Superba. Pfeijffer woont in Genua.

Meer informatie over deze roman en de schrijver vindt u hier

Citaat

“Mooie verhalen lopen nooit goed af’, zei ik. ‘Dus we zitten altijd goed. Ofwel we maken een mooi verhaal, ofwel we leven nog lang en gelukkig.”

Recensie Mieke

De Leesclub is een wekelijkse rubriek waarin Mieke van der Weij het boek van de week bespreekt samen met drie andere boekentips. Ook schrijft zij elke week een recensie over het boek van de week. Lees haar recensie van Grand Hotel Europa.

Boekentips

Lucinda Riley: De zeven zussen

Na de plotselinge dood van hun vader komen Maia en haar zussen bij elkaar in hun ouderlijk huis. De zussen zijn als baby door Pa Salt geadopteerd en krijgen na zijn dood allemaal een brief met een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst. Maia’s verleden brengt haar naar Rio de Janeiro. Daar aangekomen probeert ze met de weinige aanwijzingen die ze heeft haar achtergrond te ontrafelen. Het voert haar tachtig jaar terug in de tijd, naar de bouw van het wereldberoemde Christus de Verlosser-beeld én de roerige jaren twintig in Parijs. Slaagt zij erin haar ware identiteit te achterhalen. Eerste deel uit een zevendelige serie over liefde, verlies en de zoektocht naar wie je werkelijk bent. Toegankelijk boek dat zonder recensies de Nederlandse bestsellerlijsten haalde.

Uitgeverij Xander 574 blz. € 12,50 (e-book € 9,99)

Lars Saabye Christensen: Magneet

Jokum voelt zich nergens thuis, behalve bij zijn onafscheidelijke magneet, die volgens hem het geluk aantrekt. Wanneer hij de dode hamster van zijn huisgenote Synne met zijn magneet weer tot leven probeert te wekken, leert hij de liefde kennen. Het stel trekt naar San Francisco, waar de doortastende Synne Jokums fotografiecarrière gestalte geeft en hij alles doet om haar ambities waar te maken. Luchtig maar vlijmscherp commentaar op de tijdgeest, de mythes rond het kunstenaarschap en de gangbare ideologieën.

Uitgeverij De Geus 800 blz. € 29,99 (e-book € 14,99)

Yrsa Sigurdardottir: DNA

In Reykjavik wordt een jonge vrouw vermoord. Haar zevenjarige dochter is de enige getuige. Wanneer een tweede vrouw op eenzelfde manier ter dood wordt gebracht, staat de politie voor een raadsel: wat is het verband tussen de twee? Voor commissaris Huldar is het de eerste zaak in zijn nieuwe functie. Hij moet samenwerken met psychologe Freyja, die het getraumatiseerde meisje onder haar hoede heeft. De samenwerking is gecompliceerd door hun onenightstand, waarbij Huldar Freyja voorloog over zijn leven. Ondertussen ontvangt een radioamateur gecodeerde berichten die de slachtoffers met elkaar in verband brengen, maar niemand gelooft hem en hij besluit zelf op onderzoek uit te gaan.

Uitgeverij Cargo 478 blz. € 17,50