Ik kom hier nog op terug, De Mitsukoshi Troostbaby Company, Zee van rust, Het onzichtbare leven

Wanneer hij de kans krijgt een fout uit het verleden te herstellen grijpt Rob Hollander die aan.

Het boek

Wanneer hij de kans krijgt een fout uit het verleden te herstellen grijpt Rob Hollander die aan. Een ingrijpende gebeurtenis uit zijn jeugd speelt een grote rol.

De schrijver

Rob van Essen (Amstelveen, 1963) is schrijver, vertaler en recensent. Hij debuteerde in 1996 met de roman Reddend zwemmen. In 2009 werd zijn roman Visser genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs, en in 2019, won hij deze prijs voor De goede zoon.

Meer informatie over dit boek en de schrijver vindt u hier

Recensie Mieke

De Leesclub is een wekelijkse rubriek waarin Mieke van der Weij het boek van de week bespreekt en drie boekentips geeft. Lees haar recensie van Ik kom hier nog op terug

Citaat

‘Aan het eind valt alles meesterlijk op z’n plek, en komt de héle geschiedenis in een ander daglicht te staan.’

Boekentips

Auke Hulst: De Mitsukoshi Troostbaby Company

In een nabije toekomst koopt een eenzame sciencefictionschrijver een robotdochter die het verlies van een ongeboren kind moet goedmaken. Ondertussen werkt hij aan een roman waarin zijn alter ego terugkeert in de tijd met het doel de loop van de geschiedenis zo te veranderen dat zijn ongeboren kind alsnog geboren kan worden – al was het maar in een verhaal. Maar laten werkelijkheid en fictie zich in handen van een schrijver wel dwingen?

Uitgeverij Ambo|Anthos 608 blz. € 20,00 (e-boek € 12,99)

Emily St. John Mendel: Zee van rust

Wanneer Edwin St. Andrew in de woeste wildernis van British Columbia het bos in stapt, is het heel even volslagen duister en zingen er vioolklanken onnatuurlijk door de lucht. Twee eeuwen later reist de beroemde schrijfster Olive Llewellyn de aarde over, ver van haar huis in de tweede maankolonie, nietsvermoedend van een oprukkende pandemie. In Olives bestsellerroman komt een vreemde scène voor: een man staat in een galmende ruimte viool te spelen terwijl om hem heen de bomen van een bos oprijzen. Weer tweehonderd jaar later wordt detective Gaspery Roberts gevraagd om terug te reizen in de tijd om deze vreemde doublure te onderzoeken.

Uitgeverij Atlas Contact 256 blz. € 17,50 (e-boek € 12,99)

V.E. Schwab: Het onzichtbare leven van Addie LaRue

Frankrijk, 1714. Als Adeline LaRue wordt uitgehuwelijkt, smeekt ze om meer tijd en een leven in vrijheid. Haar wens gaat in vervulling, maar tegen een vreselijke prijs. Addie zal eeuwig leven, en is gedoemd te worden vergeten door iedereen die ze ontmoet. Zelfs haar ouders vergeten hun dochter op slag en jagen haar hun huis uit.

Ontheemd en alleen begint Addie aan een betoverend avontuur dat eeuwen en continenten omspant. Van de achttiende-eeuwse salons van Parijs tot de straten van het moderne New York: Addie leert overal overleven. Maar terwijl haar tijdgenoten de geschiedenisboeken in gaan, blijft Addie onopgemerkt bestaan.

Uitgeverij Boekerij 576 blz. 20,99 (e-boek € 12,99)

Volgende week

Leest Mieke: De novelle Nargis van Forugh Karimi