Jaag je ploeg over de botten van de doden, Terug naar Cornwall, Het Tristan-akkoord, Roest

Janina houdt meer van dieren dan van mensen. Na de moord op plaatselijke jagers raakt ze als een Poolse Miss Marple betrokken bij het politieonderzoek.

Het boek

Janina houdt meer van dieren dan van mensen. Na de moord op plaatselijke jagers raakt ze als een Poolse Miss Marple betrokken bij het politieonderzoek.

De schrijver

Olga Tokarczuk (Sulechów, 1962) is psycholoog. Ze debuteerde in 1989. Ze won de Book International Prize 2018 en de Nobelprijs voor literatuur 2018.

Meer informatie over deze roman en de schrijver vindt u hier

Citaat

‘Een oude manier om een nachtmerrie te verjagen is hem hardop in het gat de wc te vertellen en dan door te trekken.’ (p.124)

Recensie Mieke

De Leesclub is een wekelijkse rubriek waarin Mieke van der Weij het boek van de week bespreekt samen met twee andere boekentips. Ook schrijft zij elke week een recensie over het boek van de week. Lees haar recensie van Jaag je ploeg over de botten van de doden

Boekentips

Uitgeverij De Crime Compagnie presenteert:

Marelle Boersma: Terug naar Cornwall

Vlak na de dood van haar vader ontdekt Jill een raadselachtige notitie die hij voor haar achterliet. Ze vertrekt naar haar geboortegrond in Cornwall op zoek naar haar familie en afkomst. Daar blijkt dat haar hele leven gebaseerd is op leugens. Kan Jill op tijd ontdekken wat haar vader haar nu eigenlijk wilde vertellen? De nieuwe thriller uit Boersma’s Vertrek-serie speelt met heden en verleden en verschillende perspectieven.

Uitgeverij De Crime Compagnie 350 blz. €17,95

Jakub Malecki: Roest

Zomer, 2002. De zevenjarige Szymon speelt met zijn vriendje bij het spoor en heeft geen idee dat zijn leven voorgoed zal veranderen: bij thuiskomst blijken zijn ouders bij een auto-ongeluk te zijn omgekomen. Tośka, zijn excentrieke grootmoeder, vangt hem liefdevol op. Maar in Chojny, waar ze woont, is iedereen getekend door de Tweede Wereldoorlog. Terwijl Szymon opgroeit, verliefd wordt, zijn oudste vriend verliest, ontvouwt zich langzamerhand Tośka’s hartverscheurende geschiedenis.

Uitgeverij Querido 288 blz. €20, e-book €13,99

Ewa Maria Wagner: Het Tristan-akkoord

De succesvolle violiste Evelien wordt gedwongen haar leven en drijfveren nauwkeurig onder de loep te nemen na een dreigend ontslag bij het orkest waar zij al jaren werkt. Ev heeft na haar vertrek uit Polen op eigen kracht een mooi leven in Nederland weten op te bouwen. Toch laat ze zich, naar eigen smaak, te veel door anderen dicteren welke keuzes ze moet maken. Muziek heeft altijd centraal gestaan in haar leven. Wat blijft er over als dat wegvalt? Naarmate ze dieper doordringt in haar eigen verleden en er een geheim uit de Tweede Wereldoorlog wordt ontrafeld, komt haar hele leven, de relatie met haar vader én haar carrière in een ander daglicht te staan.

J.M. Meulenhoff 256 blz. €19,99, e-book €11,99

Volgende week

Bespreekt Mieke: Uit het leven van een hond van Sander Kollaard