Vanuit hier zie je alles, De bijbel voor ongelovigen, De reizigers

Wanneer Selma over een okapi droomt, weet iedereen in het dorp dat er binnen 24 uur iemand zal sterven.

Boek van de week

Het boek

Wanneer Selma over een okapi droomt, weet iedereen in het dorp dat er binnen 24 uur iemand zal sterven. Halsoverkop worden hartenwensen uitgesproken en geheimen opgebiecht. Maar er valt niet te ontkomen aan het lot.

De schrijver

Mariana Leky (Keulen, 1973) studeerde Duitse taal- en letterkunde in Tübingen. Ze debuteerde in 2001 met Liebesperlen. Vanuit hier zie je alles (Was man von hier aus sehen kann, 2017) is haar definitieve doorbraak.

Meer informatie over deze roman en de schrijver vindt u hier

Citaat

‘Misschien werd ze niet ouder omdat al haar dagen volledig hetzelfde waren en de tijd daardoor dacht dat hij niet in haar gezicht hoefde te verstrijken.’

Recensie Mieke

De Leesclub is een wekelijkse rubriek waarin Mieke van der Weij het boek van de week bespreekt samen met drie andere boekentips. Ook schrijft zij elke week een recensie over het boek van de week. Lees haar recensie van Vanuit hier zie je alles

Boekentips

Guus Kuijer: De bijbel voor ongelovigen

Een bundeling in een band van de eerdere zes delen van De Bijbel voor ongelovigen, geïllustreerd met beroemde zeventiende-eeuwse schilderijen en miniaturen. Alle Nederlandse en Vlaamse kunstenaars van schilderden Bijbelse verhalen, de meest tot de verbeelding sprekende daarvan zijn in dit boek gereproduceerd. In een tijd van ontkerkelijking hervertelt Kuijer de belangrijkste verhalen uit de Bijbel op een aanstekelijke en toegankelijke en ook spannende manier, of je nu gelovig bent of niet, en maakt hij ze toegankelijker dan ooit.

Uitgeverij Athenaeum 1288 blz. gebonden €57,50 (e-book €9,99)

Eleanor Limprecht: De reizigers

Sarah en kleindochter Hannah maken een cruise van Californië naar Australië. Sarah keert terug naar haar geboorteland, waar ze niet meer is geweest sinds ze in 1945. Samen met vele andere oorlogsbruiden stak zij dat jaar de Stille Oceaan over, voor een hereniging met de Amerikaanse soldaat waarmee zij tijdens de oorlogtrouwde. Hannah is van dezelfde leeftijd als haar oma toen die haar reis maakte. Als ze haar levensverhaal hoort beseft ze wat haar grootmoeder allemaal opgaf.

Uitgeverij A.W. Bruna paperback 304 blz. 17,50