Huub Stapel: ‘Ik wil meer leuke dingen met mijn meisje doen’

Huub Stapel werkt zeven dagen per week. Maar daar komt binnenkort verandering voor de Flikken-acteur. ‘Mijn meisje en mijn agent hebben nu gezegd dat dat afgelopen moet zijn.’

Dit is alweer het vierde seizoen in Flikken Rotterdam. Benader jij de rol van Hein Berg anders dan in het begin?

“Absoluut. De onwennigheid van die eerste en tweede reeks is weg. Er zit meer expertise en routine in mijn spel en dat hoort ook bij een officier van justitie van mijn leeftijd. Ik heb vrienden die officier van justitie zijn. Zij informeren mij een beetje of wat ik doe ook daadwerkelijk hout snijdt.”

Je schijnt meestal zeven dagen per week te werken.

“Dat klopt. Maar mijn meisje en mijn agent hebben nu gezegd dat dat afgelopen moet zijn. Daar schik ik me naar. Waarschijnlijk gaat dat vanaf 1 januari lukken. Het liep een beetje de spuigaten uit, zeven dagen per week werken is geen goed idee. Ik vind ook dat ik vaker thuis moet zijn en meer leuke dingen met mijn meisje moet gaan doen. Anders kun je net zo goed op jezelf gaan wonen in een ivoren toren, en dat wil ik niet. Dan moet je geen relatie beginnen.”

Naar hoeveel dagen ga je jouw werkweek terugschroeven?

“Jôh, dat weet ik helemaal niet. Dat moet ik eens rustig met mijn meisje bekijken. Maar het zal zo zijn dat we af en toe eens samen leuk een weekend weg gaan, dat kan ook met het vliegtuig ergens naartoe zijn. Ik moet gewoon een evenwichtiger verdeling maken tussen werk en ontspanning. Dat is alles. Volgens mij gaat dat helemaal goed komen.”

Het hele interview leest u in de NCRV-gids van week 40. Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden.

Tekst: Ernest Max