Kijk Digitaal: Bridgerton en Het design van de jaren 70

De NCRV-gids zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvulling en podcast bij. Dit is de oogst van week 19:

The Final: Attack on Wembley

Netflix • 8 mei
Documentaire over de EK-finale tussen Engeland en Italië in 2021, die ontaardde in chaos, geweld en vernieling.

El rey del cachopo

Netflix • 10 mei
Terwijl César Román carrière maakte als chef-kok had hij een uiterst schimmig dubbelleven. Spaanse documentaireserie.

Bridgerton

Netflix • 16 mei
Seizoen 3 van het kostuumdrama draait hoofdzakelijk om de moeizame relatie tussen Colin Bridgerton en Penelope, de stiekeme schrijfster van de roddelkrant.

Het design van de jaren 70

In de nieuwe serie In de voetsporen van de jaren 70 gaat Philip Freriks in gesprek met mensen die destijds op zoek gingen naar de vrijheid. Op NPO 2 Extra duikt de presentator nog wat dieper in het decennium. In de zesdelige serie Het design van de jaren 70 vertellen gasten uit de wereld van vormgeving, mode, kunst en wetenschap over het vrije en speelse design dat deze periode kenmerkte. De jaren 70 brachten ons wijde pijpen en lavalampen, glamrock en disco, bakkebaarden en hanenkammen. Vanaf zaterdag 11 mei om 21.25 uur op NPO 2 Extra in de app van NPO Start.

Dit en meer staat in de NCRV-gids van week 19. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. Een vraag? Mail naar kijkdigitaal@ncrvgids.nl.